ساخت و ساز در کشور در مقایسه با سال ۹۱ حدود ۷۰ درصد کاهش داشته است و طی سه سال گذشته، انبوهسازان هیچ پروژه بزرگی را آَغاز نکردهاند.
به گزارش Consbank، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جمشید برزگر، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران، از مخالفت بانک مرکزی با پرداخت تسهیلات به انبوهسازان برای احداث واحدهای مسکونی خبر داد و اظهار داشت: بانک مرکزی با پرداخت تسهیلات به انبوهسازان و انتقال آن به خریداران مخالف است. درحالیکه هماکنون بیشتر خریداران در پی خرید واحدهای مسکونی وامدار هستند.
وی اظهار داشت: انبوهسازان آمادگی استفاده از تسهیلات نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در شهرهای کوچک هستند اما تاکنون نتوانستهاند از این تسهیلات بانکی استفاده کنند.
برزگر تأکید کرد: بانکها برای پرداخت این تسهیلات سود ۲۵ درصدی را خواستار هستند. درحالیکه این تسهیلات باید با سود ۱۴ درصدی در اختیار انبوهسازان قرار گیرد تا بتوانند برای بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده در شهرهای کوچک اقدام کنند.
وی خاطر نشان کرد: پیشنهادهای زیادی را برای رونق بازار مسکن به دستاندرکاران ارائه شده است زیرا هم اکنون ۳۵ تا ۴۰ درصد مردم در شهرهای بزرگ مستأجر هستند و دولت برای خانهدار شدن این قشر باید برنامهریزی مناسبی داشته باشد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی انبوسازان مسکن و ساختمان ایران یادآور شد: دولت باید به بخش مسکن توجه ویژهای داشته باشد و با حمایتهای خود آن را از رکود فعلی خارج کند تا دهکهای میانی جامعه بتوانند برای خود سرپناهی را فراهم کنند.
وی اظهار داشت: پرداخت تسهیلات به انبوه سازان و انتقال آن به خریداران مسکن در خروح بازار مسکن از رکود تأثیرگذار خواهد بود زیرا افزایش ساختوساز در کشور بخشهای مختلف اقتصادی را نیز بیش از پیش فعال خواهد کرد.
وی تصریح کرد: علیرغم امضای توافقتنامهای از طرف انبوهسازان با شرکت عمران و بهسازی شهری ایران متأسفانه تاکنون در زمینه نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهر کاری انجام نشده است و همچنان اجرای پروژه های بزرگ ساختوساز در کشور دنبال میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: دهکهای بالای جامعه همواره مسکن مورد نیاز خود را تهیه میکنند اما دهکهای میانی جامعه نیازمند حمایت دولت برای افزایش قدرت خرید آنها هستند.