خبرنگار «صما» در گفتگو با تعدادی از روسای انجمنها و تشکلهای ساختمانی و عمرانی وضعیت بازار مسکن و پیشبینی این افراد در مورد حوزههای تحت مسئولیت خود در سال 94 را جویا شده است.
حسن سعادتمند، رییس هیئتمدیره کانون سراسری پیمانکاران عمرانی:
با توجه به شواهد و قرائن و کاهش قابل توجه قیمت نفت و احتمال تداوم آن در سال 94 پیشبینی میشود که شرایط سال آینده سختتر از سال 93 باشد، زیرا به دلیل کاهش قیمت نفت منابع دولتی کاهش بیشتری خواهد داشت و این موضوع تاثیر مستقیم بر فعالیتهای عمرانی خواهد گذاشت و از همین رو دولت باید تمهیداتی را بیندیشد تا این کسری را جبران کند.
در همین راستا دولت میخواهد تجدیدنظری در مالیاتها داشته باشد که این اقدام منطقی است اما این موضوع که افزایش مالیات را انجام دهد شاید خیلی منطقی نباشد و به نظر می رسد اگر دولت از فعالان اقتصادی که از پرداخت مالیات فرار میکنند، مالیات دریافت کنند میتواند بخشی از کسریهای بودجه را جبران کند.
همچنین اگر مذاکرات ایران و گروه 1+5 به نتیجه برسد و تحریمها متعادل شود و منابع مالی موجود در خارج به کشور بازگررد، میتواند به جبران کسری اعتبارات کمک کند تا به این وسیله در سال 94 شرایط سختی برای پیمانکاران حادث نشود.
اما در مورد بازار مسکن در سال 94 باید گفت که ممکن است رکود حاکم بر این بازار در سال 94 نیز تداوم بیابد، زیرا سرمایهگذاری در بخش مسکن پاسخگو نیست و افرادی که اقدام به سرمایهگذاری در این بخش کردهاند، دچار مشکل شدهاند. از سوی دیگر کاهش منابع مردم و افزایش عرضه نسبت به تقاضا از دلایلی است که ممکن است به ادامه رکود در سال آینده منجر شود، مگر اینکه در وضعیت اقتصادی مردم تغییری به وجود بیاید.
سعیدرضا زارع، رییس انجمن تولیدکنندگان بتن سبک سلولی ایران:
در حالحاضر عمده مصرف بتنهای سبک سلولی در تیغهبندی ساختمان است و در واقع این بتنها جایگزین بلوکهای سفالی شده است. هم اکنون میزان نیاز به بتنهای سبک سلولی بیش از 20 میلیون متر مکعب است و این در حالی است که میزان تولید این بتنها یک میلیون متر مکعب است.
البته واقف به این موضوع هستیم که در سال آینده سطح تولید بتنهای سبک سلولی را افزایش دهیم، زیرا این قبیل بتنها از نظر فنی بیشتر پاسخگو است و برای عایقبندی حرارتی ساختمان یکی از راهکارهای مهم همین استفاده از بتنهای سبک سلولی است. زیرا هماکنون استراتژی کلی کشور کاهش مصرف انرژی است و باید سهم تولید این قبیل بتنها افزایش بیابد.
البته برای تحقق این موضوع باید خروج از رکود در بخش ساختمان و مسکن اتفاق بیفتد و و اگر این بخش وارد رونق شود، پیشبینی میشود که مصرف بتنهای سبک سلولی در بخش فومبتن تحولی چشمگیر در سال 94 داشته باشد.
مسعود فیاضآذر، رییس انجمن ال اس اف:
ال اس اف تابع شرایط بازار مسکن نیست و طی 5 سال گذشته استفاده از این سیستم رواج بیشتری در ساختمانسازی داشته است و 50 درصد سیستم مورد استفاده در بخش مسکونی ال اس اف است. به طور کلی رکود بازار مسکن تاثیر کمرشکنی بر ال اس اف نداشته است.
در سال 93 تعداد قراردادهای مربوط به سازه های ال اس اف افزایش صددرصدی داشت و سال آینده امیدواریم میزان قراردادها افزایش بیابد.
اما در مورد بازار مسکن در سال 94 به نظر می رسد که در سه ماهه اول، ادامه وضعیت سال 93 را داشته باشیم، اما از تابستان سال جدید رونق در خرید و فروش بدون اینکه قیمتها افزایش بیابد، رخ خواهد داد.